Papatya Kurabiye Tarifi

Hanifi
0

Papatya Kurabiye Tarifi

Papatya Kurabiye Malzemeleri:
250 g tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
1 tatlı kaşığı vanilya





Papatya Kurabiye Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında olan tereyağ, pudra şekeri ile birlikte geniş bir kaba alınır. Kabartma tozu ve vanilyası eklenip yoğurulur. Özleşince sıvı yağ eklenir ve tutulan hamur 2 bezeye ayrılır. Bir tanesine kakao katılıp tekrar yoğurulur.Bir siyah bir beyaz hamurunuz olacaktır. Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Bir beyaz yuvarlağın etrafına 6 tane siyah yuvarlak tutturulur. Ya da isteğe bağlı olarak tam tersi de uygulanabilir. Şekil alan papatyalar üzerine yağ gezdirilen tepsiye dizilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Afiyet olsun...





Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)